ing-org.dp.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

«Дошкільнятам-освіта для сталого розвитку»

E-mail Печать

         Інноваційним напрямом у роботі педагогів-дошкільників є реалізація провідних засад освіти для сталого розвитку, що орієнтує   навчально - пізнавальний процес на формування у дитини, починаючи з дошкільного віку, здатності застосовувати набуті вміння у практичній діяльності. Пріоритетним є не відтворення заученої інформації, а свідоме й добровільне, відповідальне виконання дитиною певних дій, здатність здійснювати самооцінку і самоконтроль своєї поведінки.

            Вихователь-методист КДНЗ №257 Волчак Т.Я. прийняла участь в навчальному семінарі  в формі тренінгу «Теорія і методика освіти для сталого розвитку» для працівників закладів дошкільної освіти, що проходив  11-12 лютого 2015 року при ДОІППО  за участю завідувача кафедри філософії випереджаючої освіти та управління інноваційною діяльністю Висоцької О.Є. Цей захід відбувався при сприянні благодійної організації «Вчителі за демократію та партнерство».

            Освіта для сталого розвитку для дітей дошкільного віку вперше стартує в Україні  з появою нового  навчально-методичного посібника «Дошкільнятам-освіта для сталого розвитку» (автор Н.Гавриш,О.Саприкіна,О.Пометун).Тому на зустрічі розглядалися методика опрацювання, філософія, логіка та структура курсу організації роботи  з дошкільниками. Цікаво було дізнатися  і про педагогіку емпауермент–педагогіку мотивації і натхнення до дії, та як вона реалізується в інтересах сталого розвитку. Учасники активно навчалися моделювати роботу з дітьми  за різними темами, планувати, проводити аудит, організовувати роботу з батьками вихованців. 

            По закінченню тренінгу всі учасники отримали сертифікати,  які   дозволяють їм проводити однойменні семінари із своїми колегами.

            Благодійна організація «Вчителі за демократію та партнерство» безкоштовно  ділиться з усіма зацікавленими педагогами посібником «Дошкільнятам-освіта для сталого розвитку» на своєму сайті:

https://drive.google.com/file/d/0B6NkbvW9Im7tZUVuOXF0d2hpYVk/view 

Iнформери

Погода

Погода в Україні

________________________

Вiдвiдувачiв за сьогодні

За 24 години

__________________

__________________

__________________

Проверка тиц