ing-org.dp.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Шановні мешканці району! Якщо ви бажаете внести пропозиції в розвиток життедіяльності району, ви маєте нагоду створити Електронну петицію!
Вас вітає Інгулецький район міста Кривого Рогу!
  • ing-org.dp.ua
  • ing-org.dp.ua
  • ing-org.dp.ua
  • ing-org.dp.ua
 
Загальна інформація про Iнгулецький район!

Історія Інгулецького району розпочинається 30 грудня 1962 року, коли Указом Президії Верховної Ради УРСР, за рахунок виділення частини Дзержинського району, підпорядкування міста Інгулець (до 2002 року м.Інгулець входило до складу району) та селища Зелене Широківського району, було створено четвертий у місті Кривому Розі промисловий район. Площа району складає 105 кв. км, загальна протяжність 57 км.

Інгулецький район є південними воротами Криворіжжя. Район має добре розвинуту й взаємопов'язану структуру промислового, культурного, громадського життя.

На його території мешкає близько 58 тисяч жителів. Діють 50 підприємств промисловості та будівництва, житлово-комунального господарства і харчової промисловості, на яких працюють більш ніж 30 тисяч чоловік.

Основною потужною силою промисловості і будівництва району є ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат»ПАТ "ПІВДЕННИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ», ГД ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПАТ «Промислово-виробниче підприємство «Кривбасвибухпром», ПрАТ «Криворіжаглобуд». Ці підприємства слава трудового Кривбасу, що тісно поєднуються з живописними краєвидами берегів Інгульця, легендарної річки нашого міста.

Сьогодні Інгулецький район лідер в галузі гірничо - збагачувальної промисловості, впровадженню нових технологій та розробок.

Імідж району підтримують біля 400 об'єктів малого бізнесу, які щороку створюють нові сучасні фасади закладів торгівлі та сфери обслуговування.

Мережа освітніх закладів складається з:
- 12 загальноосвітніх шкіл і 3 школи-інтернати, в яких навчаються близько 5098 учнів;
- 16 дошкільних закладів відвідують 2400 малюків;
- 2 вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації, де отримують робітничі професії біля 2000 студентів;
- один Інгулецький професійний ліцей, де навчається 400 учнів.

Cпортивна база району одна з кращих у місті: 1 дитячо-юнацька спортивна школа №2, 2 палаци спорту, 2 стадіони, 3 плавальних басейни, 4 футбольних поля, 106 спортивних майданчиків, Центр туризму, краєзнавства та екскурсій.

На території району знаходяться 2 палаци культури, 2 музичні школи, 2 центри дитячої та юнацької творчості, 4 бібліотеки.

Район має свої традиції, це проведення щорічних фестивалів «Душі криниця», «Грай гармонь», «Срібне джерельце» - який має статус обласного фестивалю, військово-спортивна гра «Інгульчани». Та особлива добра традиція району, це святкування Дня Перемоги. 9 травня першими в Україні на світанку о 4-й годині, тисячи інгульчан урочистою ходою йдуть до пам'ятника загиблим воїнам, щоб вшанувати пам'ять героїв, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни.

Інгулецький район розвивається, стає зручним та комфортним у всіх сферах діяльності. Будуються нові мікрорайони, стають привабливими вулиці та сквери, набувають сучасного вигляду. Ми любимо свій чудовий район, пишаємося його досягненнями, працюємо в ім'я його процвітання та добробуту. 

Поштова адреса:

50026, м.Кривий Ріг, 
пл.60 річчя СРСР, 1
 
 
Графік роботи:

Пн-Пт: з 8:30 до 17:00
Перерва: з 12:30 до 13:00
Сб, Нд: вихідні
 
Контактні телефони:

тел: (0564) 21-09-56
(громадська приймальня)
факс: (0564) 21-09-51


© 2012 Офіційний портал виконкому Інгулецької районної у місті ради
banner_resyrscentr    banner_resyrscentr logo_3
 
      

 

Iнформери

Погода

Погода в Україні

________________________

Вiдвiдувачiв за сьогодні

За 24 години

__________________

__________________

__________________

Проверка тиц