ing-org.dp.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
E-mail Печать
Заклади культури
Робота закладів культури району
Діяльність закладів культури району спрямована на піднесення культури та духовності молодого покоління, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності, виховання на основі традиційних, духовних і культурних цінностей. 
 Основними напрямками роботи закладів культури району є:
-  реалізація в районі державної політики у сфері культури та мистецтв;
-  організація дозвілля мешканців району;
-  організація і проведення фестивалів;
-  організація і проведення районних свят до державних та професійних дат.
 Thumbnail image Повсякденне життя учня, студента в основному складається з буденних справ (навчання, професійна  діяльність, домашня робота, інше). У вихідні дні він має можливість відпочити і набратися сил для  подальшого навчання.
 Але є особливе – це дозвілля, коли діти, підлітки чи молодь не просто відпочивають, а збираються у колі  близьких, друзів, знайомих, однокласників, щоб разом поспілкуватися, цікаво провести час. Тому так  важливо навчити їх з користю розпоряджатися своїм вільним 
 часом. 
З метою формування повноцінної, соціально-активної особистості та профілактики негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі в районі існує мережа закладів культури, робота яких направлена на підтримку обдарованих дітей та розвиток духовності.Thumbnail image
На території району функціонують 8 закладів культури: 2 відомчих Палаци культури, 2 комунальних позашкільних мистецьких навчальних закладів, 2 бібліотеки для дітей та 2 бібліотеки для дорослих.
Діяльність творчих працівників закладів культури направлена на удосконалення умов розвитку аматорського мистецтва, організації відпочинку всіх вікових категорій. Творчі колективи району приймають активну участь у всіх міських святкових заходах. Особливо треба відзначити активну участь у підготовці та проведенні театралізованого свята на стадіоні «Металург» до Дня міста.
З метою змістовного дозвілля дітей та підлітків району під час зимових та літніх канікул проводяться чисельні культурно-масові заходи для дітей, підлітків та молоді, спрямовані на забезпечення їх повноцінного відпочинку та оздоровлення. Не одноразово за підсумками міського Новорічного огляду-конкурсу - Інгулецький район у числі кращих.
Візитною карточкою району є проведення знаних не тільки у місті, а й у Дніпропетровській області та інших регіонах України фестивалів, що проходять за ініціативи виконкому Інгулецької районної у місті ради.
Обласний відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості «СРІБНЕ ДЖЕРЕЛЬЦЕ» проводиться на базі Палацу культури ПАТThumbnail image  «Інгулецький ГЗК» ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК», при підтримці управління культури і туризму Дніпропетровської  обласної державної адміністрації, управління культури і туризму виконкому Криворізької міської ради, виконкому  Інгулецької районної у місті ради, Публічного акціонерного товариства «Інгулецький гірничо-збагачувальний  комбінат», ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК» Палацу культури ПАТ «ІнГЗК».
 За час існування у фестивалі прийняли участь колективи і виконавці міст: Кривого Рогу, Дніпропетровська, Донецька,  Макіївки, Маріуполя, Київа, Чернівців, Жовтих Вод, Зеленодольська, Орджонікідзе, Нікополя, Миколаїва, Шостки,  Суми та інших. Із російських міст – Смоленська, Калуги, Нижній Тагіл. Із Беларусі – міста Жодіно. Із Сербії – міста  Аранжеловац. Всього понад десяти тисяч учасників. 
 Головою журі вже традиційно є Андрійчук Петро Олександрович професор інституту мистецтв Київського   національного університету культури і мистецтв, секретар Національної Всеукраїнської  музичної спілки, заслужений працівник культури України
До складу журі входять: Оксана Пекун Народна артистка України (м. Київ); Володимир Коваленко - автор і керівник проекту “ Folk music”,  музичний продюсер Першого національного каналу (м. Київ); Лариса Гелун - викладач академії танцю ім. Сержа Лифаря, заслужений працівник культури України (м. Київ); Альона Рибак - неодноразова Чемпіонка України по спортивним бальним танцям (м. Севастополь).
Великою популярністю серед аматорських колективів регіону користується Міський фестиваль «Мистецьке свято «Душі криниця», який проходить напередодні старого Нового року на базі Палацу культури і творчості ВАТ «Південний ГЗК» за ініціативи виконкому Інгулецької районної у місті ради, при підтримці управління культури і туризму виконкому Криворізької міської ради та відкритого акціонерного товариства «Південний гірничо-збагачувальний комбінат». В рамках фестивалю-конкурсу проходять виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та народні гуляння «Свято зими».
Ми пишаємось творчими колективами району, які кожного року поповнюють скарбницю нагород за перемоги у престижних конкурсах і фестивалях України, близького та дальнього зарубіжжя, є неодноразовими володарями найвищої  відзнаки - «Гран-Прі»:
- зразковий театр естрадної пісні «Містер Норд» ПК ПАТ «Інгулецький ГЗК» ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК» (кер. Маріанна Мясоєдова);
- народний колектив бального танцю «Ритм» ПК ПАТ «Інгулецький ГЗК» ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК», (кер. Валентина Воронова);
- народний вокальний колектив «Лунный свет» ПК ПАТ «Інгулецький ГЗК» ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК» (кер. Світлана Волобоєва);
- ансамбль української пісні «Барвінок» КПМНЗ «Криворізька міська музична школа №7» ( кер. Оксана Мамоненко та Світлана Заріцька).
Thumbnail image 
Thumbnail image 
Thumbnail image 

 Палаци культури
Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image
Палац культури ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК»
 керівник - заступник директора ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК» Палацу культури ПАТ «ІнГЗК», 
повний кавалер нагрудного знаку «За заслуги перед містом» - Кічук Петро Іванович
Дата заснування: 6 листопада 1967 року
 
Thumbnail image
Thumbnail image
09_small

Колективом ДП «Овація» ПАТ «ЦГЗК» Палацу культури ПАТ «Інгулецький ГЗК» протягом року проводиться більше 200 заходів великої і  малої форми. Працівники Палацу культури максимально враховують інтереси та вподобання різних вікових категорій. Творчі колективи Палацу культури мають почесні звання «зразковий» та «народний», добре знані на Дніпропетровщині, кожного року поповнюють скарбницю нагород за перемоги у престижних конкурсах і фестивалях України, близького та дальнього зарубіжжя, є неодноразовими володарями найвищої відзнаки - «Гран-Прі».
 
Сьогодні Палац культури налічує 42 працівники з них творчих працівників – 27 чоловік. В Палаці культури нараховується 9 творчих колективів із них: 5 дитячих, із званням «Зразковий» - 2 колективи; дорослих – 4 колективи, із званням «Народний» - 3. На високому рівні проводяться заходи, які проходять на базі закладу. Окрім проведення багаточисельних районних заходів, творчим колективом закладу проводяться благодійні концерти, шоу-програми, презентації, вечори відпочинку, чемпіонат КВК серед структурних підрозділів комбінату та інші.
 
 Thumbnail image
Колектив Палацу культури протягом багатьох років відзначався різними нагородами районного, міського та обласного рівня.
 
   
 
 
 
Thumbnail image Thumbnail image
Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image
Палац культури і творчості 
ВАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»
директор – Вовк Анжеліка Миколаївна
Дата заснування: 1 грудня 1957 року
     
Thumbnail image
Thumbnail image
Палац культури налічує 32 працівники з них творчих працівників – 19 чоловік.
 
Творчі колективи Палацу культури мають почесні звання «зразковий» та «народний».Thumbnail image
 
В Палаці культури працює 13 творчих колективів із них – 1 дитячий із званням «зразковий».
 
Особливою популярністю серед працівників комбінату користується фестиваль цехової самодіяльності структурних підрозділів комбінату, який проводиться щороку у декілька турів


Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image
 
                                                                 Комунальний позашкільний мистецько-навчальний заклад 
                                                                             «Криворізька міська музична школа №6»
                                                                                           (вул. Мануїльського, 24)
                                                                                 директор - Пушкова Наталя Іванівна
                                                                                 Дата заснування: 15 жовтня 1963 року    
small_62
        Контингент учнів – 230 чол. В школі працює 20 викладачів.На мікрорайонах Східний1, Східний 3 при загальноосвітніх школах № 81 (1989 р.) та № 130 (1996 р.) було відкрито філії.
        З дня заснування школи та по теперішній час існує хор старших класів (засновник Латкова О.М.).
small_6
          Учні школи також відвідують ансамбль скрипалів, ансамбль флейтистів, ансамбль гітаристів, який є переможцем Всеукраїнських, обласних, міських фестивалів.
          Учні загальноосвітніх шкіл району протягом року із задоволенням відвідують концерти із циклу «Філармонія школяра».
          Багато випускників школи працюють у сфері культури та мистецтва у багатьох містах нашої країни та зарубіжжя.
   
                                                                 Комунальний позашкільний мистецько-навчальний заклад 
                                                                                «Криворізька міська музична школа №7»
                                                                                                  (вул. Сонячна, 21)
                                                                         директор Бориславська Людмила Михайлівна
                                                                                   Дата заснування: 1 вересня 1961 року
small72
         Сьогодні контингент учнів складає 467.  В школі працює 30 викладачів.    
         Учні школи відвідують такі колективи: хор молодших класів, хор старших класів, ансамбль скрипалів.
         Знаний не тільки у місті ансамбль української пісні «Барвінок» протягом багатьох років є учасником і лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів. 
small7
        Школа виростила ціле сузір`я яскравих особистостей і по праву пишається своїми випускниками, 
серед них Олена Василівна Єпімахова – ім`я якої внесено в «Енциклопедія Криворіжжя».
        Олена Василівна є одним із авторів Програми для музичної школи музичного відділення шкіл естетичного виховання «Українська та зарубіжна музичні літератури» (м.Київ, 2007). 
        У 2011 році О. В. Єпімахова нагороджена нагрудним знаком «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня. 
 
                                                                                         Бібліотека-філія  №5
                                                          Комунальний заклад культури  «Міська дитяча бібліотека»
                                                                                          (пр. Південний, 13)
                                                                 завідуюча бібліотекою - Усатенко Леся Василівна
                                                                              Дата заснування: 27 січня 1957 року
_5small
       Сьогодні бібліотека задовольняє інформаційні потреби користувачів в освіті і самоосвіті, моральному становленні. Фонд книгозбірні складає більше 24 тисяч примірників, документів. Особливою увагою користуються технічні й природничі видання, література дозвілевого характеру та на допомогу вивченню шкільної програми. Найважливішим напрямом роботи бібліотеки стає інформатизація всіх процесів діяльності бібліотеки. 
       Працівниками бібліотеки проводиться чимало цікавих літературно – мистецьких заходів. В їх числі: народознавчі години: «Воскресіння – то велика радість…»; «Кринице, дай мені водиці»; «Хресту Твоєму, Владико, поклоняємось всі днес!»; етнокалейдоскоп «Повниться за вінця благодаті дар, Що дає нам Трійця світу Володар»; свято «Хай Миколай у вишиванці розбудить подарунком вранці» та ін.
       Вкрай актуальна проблема сьогодні – формування у користувачів національної свідомості, громадянськості та патріотизму. Починаючи з 2008 року бібліотека працює як бібліотечно – інформаційний центр по народознавству «Люби і знай свій рідний край, і все, що зветься Україна».У 2009 та 2010 р.р. бібліотека займала І місце в загальносистемному конкурсі «Краща бібліотека року».
 
                                                                                         Бібліотека-філія №11 
                                                          Комунальний заклад культури  «Міська дитяча бібліотека»
                                                                                            (вул. Сонячна, 15)
                                                                    завідуюча бібліотекою - Дроган Олена Вікторівна
                                                                                 Дата заснування 15 жовтня 1968 року
_112small
       Бібліотека працює за цільовою програмою розвитку «Тут все священне, все твоє, бо зветься просто рідним краєм», яка розрахована на 10 років, і включає слідуючи напрямки:
          - вивчення рідного краю;
          - пошуки нових відомостей;
          - оформлення їх у вигляді тематичних папок, папок-досьє, в яких зберігаються статті, повідомлення певної тематики;
          - надання користувачам документальні джерела та інформацію про рідний край.
       Кожного року бібліотека проводить тиждень краєзнавства «Благословенний будь, мій краю!»: обов’язковою є книжкова виставка «Літопис рідного краю»; проводяться  огляди літератури  та періодики, конкурси малюнків «Мальовничі куточки Інгульця»,  голосні читання творів криворізьких авторів як дорослих, так і маленьких («Ластів’ята»), заочні екскурсії по Дніпропетровській області, вулицями міста Кривого Рогу, екологічні ігри, вікторини. Колектив у постійному пошуку нових форм і методів роботи з читачами з популяризації зібраного матеріалу про рідний край. 
                                                                                           
                                                                                          Бібліотека-філія №9
                                                          Комунальний заклад культури  «Міська бібліотека для дорослих»
                                                                                              (пр. Південний,17)
                                                                  завідуюча бібліотекою - Ригайло Світлана Григорівна
                                                                                 Дата заснування 27 листопада 1956 року
_9_2small
        В приміщеннях бібліотеки розміщується система бібліотечних каталогів і картотек доступність і наочність яких зручна для користувачів, а організація інформації повністю відображає склад книжкового фонду бібліотеки.
        Бібліотека обслуговує всі категорії користувачів, але найбільше користувачів – це учнівська молодь і студенти вузів і технікумів. Як храм науки і культури бібліотека виконує одну із своїх функцій – сприяє вихованню гармонічної, морально досконалої особистості.
        На абонементі оформлено комплекс стендів, де користувачі можуть отримати відповідну інформацію. З метою підвищення бібліотечної грамотності користувачів персонал бібліотеки проводить бібліотечні уроки, консультації, екскурсії, індивідуальні та колективні бесіди з культури читання.
 
                                                                                        Бібліотека-філія №21
                                                    Комунальний заклад культури  «Міська бібліотека для дорослих»
                                                                                          (вул. Недєліна, 36)
                                                               завідуюча бібліотекою - Пустова Наталя Анатоліївна
                                                                              Дата заснування 17 серпня 1965 року
PIC__21small
      Фонд бібліотеки становить 24,120 примірників. До фонду бібліотеки належать збірки українських, російських та зарубіжних класиків. А до послуг користувачів широкий вибір суспільно-політичної, природознавчої, мовознавчої, літературознавчої, мистецтвознавчої літератури та літератури з питань вітчизняної світової історії, етнографії, технічної та іншої літератури. Бібліотека має читальний зал та абонемент. Бібліотека обслуговує студентів, учнів шкіл, пенсіонерів, службовців, робітників та інше доросле населення нашого мікрорайону.
     Популяризація літератури здійснюється проведенням масових заходів для учнів шкіл. Це вечори,уроки нродознавства, вікторини, години спілкування, історичні подорожі, уроки мужності, вечори пам’яті. 
      Бібліотека координує роботу з територіальним центром соціального захисту малозабезпечених людей та інвалідів та радою ветеранів. Разом з радою ветеранів проводяться заходи: години поезії «Поезія моя – ти із окопу»,  до Дня Перемоги. до Дня партизанської слави вечір-спогад «України мужні сини».
 

Iнформери

Погода

Погода в Україні

________________________

Вiдвiдувачiв за сьогодні

За 24 години

__________________

__________________

__________________

Проверка тиц