ing-org.dp.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

НОВИНИ - КУЛЬТУРА

Літературно-мистецьке свято «Україна єдина»

E-mail Печать

22 січня 2016 року у Київському міському будинку вчителя пройшло літературно-мистецьке свято «УКРАЇНА ЄДИНА», присвячене Дню Соборності України. Режисер свята Професор інституту мистецтв Київського  національного університету культури і мистецтв, секретар Національної Всеукраїнської  музичної спілки,  заслужений працівник культури України, ПЕТРО АНДРІЙЧУК. За його особистим запрошенням у святковому концерті приймав участь зразковий ансамбль української пісні «Барвінок» КПМНЗ «Криворізька міська музична школа №7» (кер. Оксана Мамоненко та Світлана Заріцька).

На початку святкового концерту всіх присутніх привітав Шевченко Євген Ігорович, голова національної спілки майстрів народного мистецтва України, голова координаційної ради національних творчих спілок України, заслужений діяч мистецтв України, кавалер орденів «За заслуги» ІІІ ст. та «Князя Ярослава Мудрого» V ст.

У концерті приймали участь хорові колективи, ансамблі та окремі виконавці з Київщини, Тернопільщини, Полтавщини. Дніпропетровщину представляв ансамбль «Барвінок».

Бурними оплесками завершився виступ хорової групи заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка» (керівник заслужений працівник культури України П.Андрійчук).

Особливо зворушливо прозвучала «Молитва за Україну» (муз. та слова О. Вельгус) у виконанні зразкового ансамблю української пісні «Барвінок» (м. Кривий Ріг). Глядачі слухали цю пісню зі сльозами на очах. І дуже приємно було чути «молодці», «браво» по закінченню виступу.

Завершився концерт-єднання піснею «Єднаймося, люба родино» та Гімном України у виконанні всіх учасників концерту!

Переглянути фотозвіт

ХХ ювілейний Міський відкритий фестиваль «Мистецьке свято «Душі криниця»

E-mail Печать

         16-17 січня 2016 року на базі Палацу культури і творчості ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК» відбувся  ХХ ювілейний Міський відкритий фестиваль «Мистецьке свято «Душі криниця». Його учасниками стали кращі фольклорні, вокальні та хорові колективи, солісти міста Кривого Рогу, Криворізького та Широківського районів, смт Петриківки,  інших міст Дніпропетровської області,  а також Херсонської та Запорізької областей. Всього 445 аматорів-учасників конкурсної програми та 57 дітей та дорослих  учасників  виставок виробів декоративно-ужиткового мистецтва.

Цей фестиваль було започатковано у 1997 році за ініціативою виконкому Інгулецької районної у місті ради при підтримці управління культури і туризму виконкому Криворізької міської ради та ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК».

Протягом двох днів у фойє палацу культури сяяли яскравими барвами тематичні виставки робіт учнів музичної школи №6, загальноосвітніх шкіл №67, 73, 82, 92, 115, школи-інтернату №9, ЦДЮТ «Мрія» та «Ріднокрай». Всіх вразили персональні виставки почесних гостей фестивалю: Геворкян Надії Петрівни (виставка ляльок) та Суліми Катерини Іванівни (виставка робіт з вишивки) з міста Київа, а також Майстрів Петріківського розпису з смт. Петриківка.

У програмі фестивалю пройшов майстер-клас Андрійчука Петра Олександровича на тему «Художній образ та особливості його сценографічного втілення у народному хоровому колективі» для керівників хорових та вокальних колективів міста.

Також в рамках фестивалю  17 січня відбулись народні гуляння «Свято зими». Загальноосвітні школи ж\м ПГЗКа  підготували вертепи, а кращий новорічний вертеп, який показали учні КЗШ №73,  був нагороджений грамотою Національної Всеукраїнської музичної спілки!

Приємно відзначити, що з кожним роком фестиваль набирає популярності! Розширюється його коло учасників, а відповідно і коло друзів. Так у цьогорічному фестивалі вперше взяли участь вокальні колективи та солісти із міста Жовті Води,  оваціями глядачів завершився виступ Козацького вокального колективу “Родина” Всеукраїнського Запорізького товариства “Братство козаків” (кер. Людмила Порічна) з міста Енергодар. За результатами їх виступу мистецька рада фестивалю під головуванням професора Київського національного університету культури і мистецтв, заслуженого працівника культури України, художнього керівника заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка»-Андрійчука Петра Олександровича визначила їх серед переможців фестивалю!

Дипломами І,ІІ, ІІІ ступенів нагороджено 58 хорових, вокальних, фольклорних колективів, солістів у вікових категоріях: молодь, дорослі, ветерани. Серед переможців колективи і солісти Інгулецького району:

 Дипломи І ступеня:

Народний хоровий колектив «Джерела Кривбасу» - Палац  культури і творчості ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК» (кер. Л. Берьозкіна, конц. В.Ткаченко);

Зразковий ансамбль української пісні «Барвінок» - КПМНЗ «Криворізька міська музична школа №7» (кер. О. Мамоненко та С. Заріцька);

Вокальний ансамбль «Гармонія» КПМНЗ «Криворізька міська музична школа №6»  (викл. Ю Северіна); 

Полєтаєв Олександр– учень КПМНЗ «Криворізька міська музична школа №6»  (викл. Л. Баранова);

Наталля та Євген Максименко - ПКіТ ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК»;

Грицай Марія - ПКіТ ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК».

 

Дипломи ІІ ступеня:

Вокальний ансамбль «Мрія» - КПМНЗ «Криворізька міська музична школа №7» (кер. Т. Гаврилова);

Народний вокально-інструментальний ансамбль «ФОБОС»- ПКіТ ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК» (кер. А. Цихненко);

Глушко Сергій, Мельник Володимир, Глушко Володимир – солісти ПКіТ ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК».

 

Дипломи ІІІ ступеня

Народний вокальний ансамбль «Червона калина» - ПКіТ ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК» (кер. В. Васильєв);

Вокальний ансамбль «Весна» - КЗШ №73 (кер. Л. Поліщук);

Дует у складі  Ткаченко Ольги та Савостіної Тетяни - ПКіТ ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК» (кер. В. Васильєв);

Вокальна група народного хорового колективу  «Джерела Кривбасу» - Палац  культури і творчості ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК»

 (кер. Л. Берьозкіна, конц. В.Ткаченко);

солісти Ткаченко Ольга (кер. В. Васильєв), Павленко Аліна (кер. М. Грицай)- Палац  культури і творчості ПАТ «ПІВДЕННИЙ ГЗК»

 

            Фестиваль «Душі криниця» є своєрідною музичною кришталевою криницею, з якої черпають всі прихильники народного мистецтва! Це свято народного мистецтва, українських звичаїв та обрядів. І всі, хто вперше приймають в ньому участь розширюють творче коло друзів!

           Нам було дуже приємно отримати ось таке повідомлення на слідуючий день після закінчення фестивалю:

«Большое Вам спасибо за гостеприимство . Если сказать, что всё было отлично, это ничего не сказать. У нас нет слов. Мы восхицены всем: оформлением, проведением фестиваля, все очень продумано и слажено. Прекрасные коллективы и солисты. Низкий Вам всем поклон от нас» (Людмила Порічна – керівник  Козацького вокального колективу “Родина” м. Енергодар).

Переглянути фотозвіт

Iнформери

Погода

Погода в Україні

________________________

Вiдвiдувачiв за сьогодні

За 24 години

__________________

__________________

__________________

Проверка тиц