ing-org.dp.ua

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

НОВИНИ - ОСВІТА

МІЙ РІД, МОЯ БАТЬКІВЩИНА - ВСЕ ЦЕ МОЯ УКРАЇНА!

E-mail Печать

Нехай ніхто не половинить
Твоїх земель не розтина
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.

Щасливі ми, що народилися в такій чудовій, багатій, мальовничій країні - в нашій славній Україні! Тут жили наші діди і прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини.

22 січня 2016 року з нагоди відзначення 97-ї річниці об'єднання України в єдину державу – проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР день у КГ №127 розпочався колективним виконанням Гімну України, який разом з педагогами співали і старшокласники, і учні молодших класів. Потім було проведено Єдину виховну годину "Мій рід, моя Батьківщина - все це моя Україна!" Саме тепер, як ніколи, важливо було пригадати цю подію, коли, незважаючи на всіх тих, хто був проти, хто хотів загарбати українські землі собі - українці об'єдналися і демонстрація єдності мільйонів довела, що, попри всі намагання наших супротивників, Україна існуватиме вічно!

Переглянути фотозвіт

«Зернятко+» Нас стало більше!

E-mail Печать

Всі батьки бажають, щоб їх дитина росла не тільки здоровою, але і розумною. Деякі замислюються про розвиток дитини вже з народження. Малюки вже з перших днів життя починають вчитися: перевертатися, повзати, сидіти, ходити, говорити. Чим старшою стає дитина, тим більше знань він отримує.

Сьогодні в кожному місті є школи раннього розвитку, де займаються з дітьми різного віку. В ЦДЮТ «Ріднокрай» школа раннього розвитку «Зернятко» розширила своє коло ще на 2 групи дітей віком від 5 років. У нашій школі достатньо наочного матеріалу, а також працюють професійні педагоги. Звичайно, займатися з дитиною можна і самостійно, але якщо є можливість, то водити в школу раннього розвитку буде дуже корисним. Навчання в школі проходить у формі гри. Педагоги використовують різний матеріал: книги, рамки, лото, пластилін, маса для ліплення, фарби.Вихованці школи раннього розвитку " Зернятко" та "Зернятко +"окрім занять з логіки, мовлення, співів та ритміки будуть вивчати англійську мову, спілкуватися один з одним та набувати життєвого досвіду.

Тож вітаємо наших вихованців і їх батьків! Ви зробили правильний вибір!

Переглянути фотозвіт

Привітання юному філологу КЗШ №114!

E-mail Печать

Участь у різних олімпіадах, конкурсах учнів КЗШ №114 є показником творчого потенціалу учнів та вчителів. Максим Куждін, учень 9-А класу КЗШ №114 вже відомий  як переможець та учасник багатьох творчих конкурсів та змагань, влітку він був учасником Всеукраїнської "Школи успіху", брав участь у конкурсі відеороликів, читацьких конкурсах, був автором найкращих відеороликів за книгами сучасних дитячих письменників, в минулому році отримав І місце в обласній олімпіаді та став учасником Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. І ось нова перемога! Максим знову зайняв перше місце у ІІІ обласному турі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури! Попереду - участь у Четвертому турі - Всеукраїнському! Бажаємо Максиму Куждіну та його вчителю Омелянчук Ніні Никифорівніперемоги!

kujdin

Діти КЗШ № 114 дарують тепло дитячих долонь...

E-mail Печать

14 січня 2016 року у 2-А класі КЗШ №114 (класний керівник Коноваленко Лариса Анатоліївна) відбулося дійство, яке не залишило байдужими нікого: ні дітей, ні батьків, ні вчителів. Діти пекли печиво разом з учителем та директором закладу.

"Даруємо тепло дитячих долонь"- під таким гаслом пройшов цей день в 2-А класі. Діти були підготовлені до такого дійства: мали фартушки та знаряддя праці, батьки придбали  молоко, борошно, яйця, цукор - усе необхідне для виготовлення смачного печива. День розпочався з колядок та щедрівок. Дівчата вивчили дуже гарні вірші, а діти залюбки аплодували  за старання учасникам щедрівок та колядок. Було наголошено, що цей захід має за мету формування мультикомпетенцій, тому що було застосовано багато знань при виготовленні печива: математичних - при розрахунку рецепта, художніх -  при вивченні видів орнаментів та малюнків, з основ здоров`я - при вивченні піраміди харчування, а також знань з народознавства.

 І ось розпочалося чудо: директор Хорькова Людмила Василівна та учитель Коноваленко Лариса Анатоліївна замісили тісто, діти розкатували його та різали різнофігурне печиво, потім до справи долучилися працівники їдальні, які допомогли його спекти. І найцікавіше -  діти прикрашали печиво орнаментами з кольорової глазурі. Та отже найкращий момент настав - другокласники смакували печиво, виготовлене  власними руками! А увечері вони пригостили батьків і сформували декілька посилок з печивом для наших захисників у зоні проведення АТО. День виготовлення печива у 2-А класі вдався! Зараз це є темою для обговорення у багатьох класах - усі схотіли долучитися до такої смачної справи!

Переглянути фотозвіт

Канікули гімназистів на Гуцульщині

E-mail Печать

Зимові канікули… Як на них чекає дітвора…Що може бути краще, ніж зимовий відпочинок? Тільки відпочинок у Карпатах. Учні 10-А класу КГ №127 поділились своїми враженнями від свого чудового відпочинку на канікулах. «Завдяки школі, ініціативі класного керівника Луценко С.П. і, звичайно ж, не без підтримки батьків ми провели 5 незабутніх днів на Гуцульщині. Першим для нас відкрило свої ворота місто Львів з вражаючим світлими греко-католицьким собором княгині Ольги та важким, приземленим католицьким собором святого Юри, маленькими вуличками з бруківкою та приємними львів’янами.

Далі дорога пролягала до міста Яремче. І хоча приїхали у місто майже вночі, воно зустріло нас своїми святковим різдвяними вогнями. Подорож до водоспада Яремче, підйом до скелі Довбуша, відвідування заповідника залишило багато позитивних вражень. Ми навчилися вирізняти ялинку від смереки, ознайомилися з «деревами-коморами» білок, побачили скелі, в яких переховувався сам опришок Довбиш, дізналися про народний визвольний рух на Західній Україні.

Не менш цікавим виявився наступний день, коли ми відвідали музей народних інструментів, спробували самі грати на трембітах, рожках, дримбах та цимбалах. Пані Наталя, власниця музею, вразила усіх своїми здібностями: за 2 роки опанувала гру на 14 інструментах. Після відвідування Верховини та гуцульського музею, побачили річку Черемош, про яку писав Коцюбинський у повісті «Тіні забутих предків», та познайомилися з садибою-музеєм, де проходили зйомки однойменного фільму С. Параджанова за цією повістю. Коли приїхали додому, на нас чекала святкова вечеря з 12 страв. Так нас зустріла господиня будинку. Найсмачнішою виявилася святкова кутя з медом, маком, горіхами та ізюмом.

Третій день на Гуцульщині став найактивнішим… Лижні курорти «Буковель» та «Ворохта» порадували нас гарною погодою: невеликий морозець, сніжок – все це підштовхувало на катання на канатно-кресельній дорозі, лижах, санчатах, «таблетці» та й просто на підручних матеріалах. Насміявшись, усі в снігу, випивши гарячого чаю, ми поверталися додому, щоб вночі вирушити до Львова.

На цей раз у нас було набагато більше часу на ознайомлення з історичним містом. Кав’ярня, фабрика шоколаду, музей-аптека, відома Криївка. Це далеко не все, що ми побачили. Біля пам’ятника Т. Шевченкові зустріли колядників, які співали свої віншувальні пісні.

Так пройшли наші канікули. Весело, цікаво та активно!»

Переглянути фотозвіт

«Добрий вечір тобі, пане господарю»

E-mail Печать

Доброю традицією у дошкільному закладі  №187 є проведення розваги «Добрий вечір тобі, пане господарю», метою якого є поглиблення знань дітей про культуру та традиції українського народу, виховання любові та поваги до  обрядовостей загалом.  

            13 січня 2016 року , в переддень свята Святого Василя, задзвеніли дитячі голоси: це діти старшої групи №4 щедрують, зичать миру і щастя всім у дитсадку. Всі діти були в захваті від спритної кізоньки,  яка разом з посівальниками засіяла пшеницею - символом добра, достатку, багатства.  З цікавістю молодші дошкільнята дивилися, та й собі навчалися чудовим народним звичаям. 

Заздалегідь діти готувались до свята разом з батьками та вихователями: розучували щедрівки, пісні,  виготовляли зірку, костюми. Серед дітей та дорослих панувала добра атмосфера духовного спокою, миру і любові.

Господарі свята запросила колядників в гості і на наступний рік, почастували всіх присутніх печивом, цукерками, яблуками, горішками.

Переглянути фотозвіт

Наступність дошкільної та початкової освіти. Екскурсія вихованців ДНЗ №132до Криворізької загальноосвітньої школи № 100

E-mail Печать

Школа і дитячий садок – дві суміжних ланки в системі освіти. Вихователі КДНЗ№132 Лєженцова Л.В. та Ніколаєва В.Л.  організували та провели  екскурсію  для дітей старших груп № 4 та 6  в Криворізьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 100. Дана екскурсія реалізовувала такі навчально-виховне завдання як: знайомство дошкільнят з правилами внутрішнього розпорядку школи; екскурсією по приміщеннях школи; знайомство з першим вчителем, якого вони сприймають як надзвичайну людину.

Особливо важливою програмою екскурсії було відвідування шкільного музею. Діти почули багато корисного та цікавого про минуле свого рідного краю, про тих, хто жив раніше, хто створював і створює, хтозберігав та зараз зберігає для нас країну та мир на землі. Майбутні першокласники усвідомили головне, що важливо для кожної людини любити свою Батьківщину, знати її історію, шанувати пам’ять пращурів, бути патріотом, берегти та примножувати все те краще, що зберегли та роблять для нас інші.

Адміністрація дошкільного закладу №132 висловлює вдячність директору школи Швидкій Інні Григорівні за співпрацю та взаємодопомогу.

Переглянути фотозвіт

Сторінка 1 з 2

Iнформери

Погода

Погода в Україні

________________________

Вiдвiдувачiв за сьогодні

За 24 години

__________________

__________________

__________________

Проверка тиц